Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Pontosabban: nem ügyrendi indítványt, hanem észrevételt szeretnék a mai nap eseményeihez tenni - ha ezt megengedi, elnök asszony. Az elõre kiküldött napirendben a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak '95. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája utolsó napirendi pontként volt föltüntetve, és mint jegyzõ tudom azt, hogy a jegyzõi, elõre betervezett napirendként este 10-ig volt tervezve a mai ülésnap. Szerencsés körülmények közbejöttével 6 óra körül most be is fejezõdik az ülés.

Mivel a kormány képviselõje nem volt jelen a 2. napirendi pontként megjelölt témánál, ezért a Ház elõrevette a 3. napirendi pontot. Én eközben jelentkeztem már elõre, írásban "leadottan" a 4. napirendi ponthoz, a társadalombiztosításhoz, írásban leadva a jelentkezésemet. Itt a földszinten dolgoztam egy módosító indítványon, és az ottani, belsõ tévéláncon észleltem azt, hogy elõrekerült a vita. Mire fölrohantam, addigra már lezárult a pótköltségvetés, mivel csak egy hozzászóló volt. Mivel nem voltam jelen, és én voltam az egyedüli hozzászóló, elnök asszony - természetesen korrektül eljárva - lezárta a társadalombiztosítás pénzügyi alapjairól szóló vitát.

(18.00)

Ezzel csak azt szeretném jelezni, hogy a Ház mûködése sokszor teljesen tervezhetetlenné válik, és a képviselõknek így nehéz ehhez a helyzethez igazodni. Természetesen tudomásul véve azt, hogy az általános vita lezárult, arra kérem a tisztelt kormánytöbbség képviselõit, vegyék figyelembe azt, hogy elõre jelentkezett felszólalóként szerettem volna elmondani a mondanivalómat, és mivel ez nem történt meg, ezért a részletes vitában esetleg kicsit tágabb keretek között mondhassam el felszólalásomat.

Befejezésül, röviden ezt szerettem volna jelezni, mert úgy érzem, nem az én hibámból hiúsult meg a mai hozzászólási lehetõségem, és még azt sem lehetne megtenni - amit egyébként nem kívánok indítványozni -, hogy visszatérünk a napirendi ponthoz, hiszen a napirendi pont elõadója közben eltávozott - teljesen jogosan, hiszen az már lezárásra került. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage