Miklós László Tartalom Elõzõ Következõ

MIKLÓS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Fogok majd szót kérni a vitában, de nem lehet elmenni Torgyán képviselõ úr hozzászólása mellett akkor, amikor az tárgybeli tévedéseket tartalmaz. Túl sokat, de egyre hadd reagáljak.

Amikor õ a szolgáltatóval, illetve a szállítóval kapcsolatban a teljesítés felfüggesztésérõl, illetve korlátozásáról szól, akkor szeretném fölhívni a figyelmét arra, hogyha elolvasta volna a törvényjavaslatot, akkor látná, hogy a most tárgyalt törvényjavaslat ezen szakasza az eredetileg hatpárti egyetértéssel elfogadott, a villamos energia termelésérõl, szállításáról és szolgáltatásáról szóló törvénytõl pusztán annyiban különbözik, hogy egy olyan beszúrás van benne, hogy a kormányrendeletnek nemcsak a korlátozási szüneteket és feltételeit kell szabályozni, hanem az engedélyes ezzel kapcsolatos jogait és kötelezettségeit is.

(11.20)

Tehát mindösszesen hat szóban különbözik a parlamentben tavaly elfogadott eredeti törvénytõl.

Soós Károly Attila államtitkár úr világosan rámutatott arra, hogy az MVM Rt. 50 százalék plusz egy arányban marad állami tulajdonban, és az úgynevezett szavazatelsõbbséget biztosító részvény - ha úgy tetszik - az állam jogosítványainak megerõsítését szolgálja, amennyiben két oldalról egy többségi állami tulajdonban levõ Magyar Villamos Mûvek Részvénytársaság mellett közvetlen állami jogosítványokat is tartalmazhat.

Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage