Soós Károly Attila Tartalom Elõzõ Következõ

SOÓS KÁROLY ATTILA ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr, és köszönöm Latorcai úr hozzászólását. Arra azonban rá szeretnék mutatni: a törvényjavaslat indokolása utal arra, hogy az OVIT, tehát az Országos Villamos Távvezeték Részvénytársaság részvényeinek többsége vagy esetleg részvényei teljes egészében - ez egy részletkérdés -, de legalábbis a többsége a Magyar Villamos Mûvek Részvénytársaság tulajdonában fog maradni. Errõl egyébként kormányhatározat szól, amely nyilvános és amelyet Latorcai képviselõ úr nyilván maga is pontosan ismer.

Tehát az általa felvetett probléma szerintem nem igazán probléma - nyitott kapukat dönget. Az OVIT az MVM kezében marad, és a szállító - amelyrõl a törvény beszél - az az MVM, amely tekintettel arra, hogy az OVIT-et tulajdonolni fogja, mindazokat a feladatokat, amelyeket neki szükséges végrehajtani - és Latorcai úr helyesen világította meg ezeket a feladatokat -, végre fogja tudni hajtani.

Tehát úgy látom, itt valójában talán csak egy félreértésrõl van szó, és a probléma meg van oldva, kezelve van e törvényjavaslatban. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage