Hasznos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Annak a reményében mondom el a problémámat önnek, hogy bízom abban, a miniszter úr elolvassa legalább a jegyzõkönyvet, és ön referálni fog neki. A kérdés ugyanis a miniszter úrhoz mint jogász egyetemi oktatóhoz is szólna.

A kérdés, ugye, az volt, hogy születhetnek-e jó és precíz törvények ilyen törvényhozási hajszában. Mindnyájan tudjuk, hogy az elmúlt négy évben, minden évben egymás után, Guinness-rekordokat döntött a parlament, mert minden évben több törvényt hozott, mint az elõzõ évben. Most sincs ez másképp, sõt azt tapasztaljuk, hogy ez a parlamenticiklus-év még túl is fog szárnyalni minden eddigi világcsúcsot, hiszen egymást érik a plusz-ülésszakok - legyen az téli, legyen az nyári -, egymást éri az, hogy most már nemcsak hétfõ-kedden van plenáris ülés, hanem ha kell, akkor kedd-szerda-csütörtökön is, háromnapos ülések vannak; egymást érik a sürgõsséggel benyújtott törvényjavaslatok - nem a mostani, a múlt heti anyagban számoltam össze: tizenhat téma volt sürgõsséggel szavazásra téve -, hogy a Házszabálytól való eltérést ne is említsem. S nagyon sajnálatos jelenségként azt tapasztaljuk, hogy olyan nagyon fontos kérdésekben, mint a pótköltségvetés, a Bokros-csomag, a társadalombiztosítás, módja van az ellenzéknek éjszaka az üres falaknak beszélni, és hogy például a múlt szerdán, Surján László társadalombiztosítással kapcsolatos beszéde alatt csak utólag érkezett meg a népjóléti miniszter úr.

Valahol úgy érezzük, hogy ez a mennyiségi hajsza a minõség rovására megy. Nem szeretnénk, ha a magyar történelembe úgy vonulna be ez a ciklus, hogy létrejött a sztahanovista törvénygyár. (Derültség. - Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage