Csapody Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm szépen, tisztelt elnök asszony, tisztelt államtitkár úr a választ.

Azzal, hogy ezt a kérdést exponáltam, az volt pusztán a célom, hogy erre a kérdésre fokozottabban ráirányítsam a Külügyminisztérium figyelmét. Hiszen itt nem arról van szó, hogy Románia egyik adott városának egy - hogy finoman szóljak - vitatható elmeállapotú és viselkedésû polgármestere különféle intézkedéseket hoz, hanem arról van szó, hogy ez az úr a román kormánykoalíció egyik pártjának elnöke.

Másrészt Tabajdi Csaba államtitkár úr bukaresti látogatása sajnos elég régen volt. Nem tudom, hogy most Romániában jártában eljutott-e Bukarestbe. Mindenesetre az én reflexióm most nem is viszontválasz, hanem egyrészt megköszönöm a Külügyminisztérium eddigi tevékenységét, másrészt nem valami látványos, hanem sokkal inkább hatékony dologra gondolva, ezt a figyelmet, amely ebben a kérdésben megnyilvánul, szeretném államtitkár úron keresztül nyomatékosan ébren tartani.

Tehát keveslem az eddigi lépések hatékonyságát. Az pedig nem elég, hogy eddig semmi nem történt. Azt szeretném, hogy közös közremûködéssel ne is történhessen.

Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage