Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót.

Teljesen egyetértünk abban, kedves államtitkár úr, hogy nagyon rövidre volt itt szabva a határidõ. Voltak is módosító indítványok, amelyek áthidaló megoldást, kínáltak. A kormány nem élt ezekkel.

Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta, és hatályon kívül helyezte a felsõoktatásra vonatkozó kormányzati beavatkozásokat. Természetesen azonosság nincs, de némi párhuzamosság azért van a most kritizált kormányzati tevékenység és az alkotmányellenesnek bizonyult mûvelõdési és közoktatási minisztériumi döntések között.

(15.00)

Mi akkor is idõben szóltunk, de sajnos, csak felszínes és nagy hangon elõadott magyarázatokat kaptunk. Amit ebben az ügyben a társadalombiztosítási szervek, illetve a Népjóléti Minisztérium annak érdekében tett, hogy a rövid hatálybalépéssel megjelenõ törvény ne okozzon végrehajthatatlansági problémát adminisztratív okból, azt tulajdonképpen jól tette. (Az elnök poharát kocogtatva figyelmeztet az idõre.) De van itt egy mondat, amit még el akarok mondani, hogy az a veszély, hogy a jogszabályok szerinti irányítást átveszi az utasítás, ez pedig a jogállami rendszer végét jelenti. Köszönöm a türelmét. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage