Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Miért késik a helyi önkormányzatok fizetõképességének helyreállításáról szóló törvény? Az országgyûlési képviselõk hétvégi postájukban mindig kapnak egy ütemtervet, amelyben a tárgyalandó törvények ütemezése szerepel. Múlt heti ütemtervünkbõl már teljes mértékben kikerült a nevezett törvény, ezért azt a látszatot kelti, hogy nem is kívánja a parlament napirendjére tûzni.

Gondolom, abban egyetértünk, hogy a csõdhelyzetbe jutott önkormányzatok szabályozása és fizetõképességük helyreállítása törvényi szabályozást igényel, hiszen nem számolható fel egy önkormányzat, nem szüntethetõ meg, hisz ezzel a településeket szüntetnénk meg.

Az önkormányzatok pénzügyi helyzete - meglátásom szerint - napról napra romlik. Az önkormányzatokkal foglalkozó szaklap, az Autonómia júniusi számában olvasható - és ezt a véleményt osztom, tehát nem vagyok vele egyedül -, hogy az élet megelõzte a jogalkotást, hiszen számos önkormányzatnak már napjainkban meg kell kezdenie a helyi válságok kezelését.

Ezért tisztelettel kérdezem a belügyminiszter urat, hogy miért késik a helyi önkormányzatok fizetõképességének helyreállítását szolgáló törvény.

Várom a válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage