Barkóczy Gellért Tartalom Elõzõ Következõ

BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Sajnos, már lassan teljesen aktuálissá vált az interpellációm, tudniillik én május 30-án beadtam, tehát azonnali intézkedésre vár az én interpellációm.

A Balaton-partnál, ahogy azt már megszoktuk, ebben az évben is megkezdõdött az üdülési idény, annak minden nehézségével együtt. A siófoki önkormányzat képviselõ-testülete 1995. április 20-án megvitatta a Balaton-part közbiztonsági helyzetét, valamint ezzel kapcsolatban meghallgatta Siófok város rendõrkapitányának beszámolóját. A rendõrkapitány elmondta, hogy a 30 ezer lélekszámú Siófok város népességszáma a nyári üdülõszezon idején a tízszeresére növekszik, sokszor 300 ezer ember is megjelenik.

Ennek ellenére Siófok város és környékének rendõrkapitányságából 25 fõ rendõr hiányzik még a szezon elõtti idõbõl is. Balaton-parti viszonylatban a legtöbb nyugati személygépkocsit leginkább Siófokon lopják el. Burjánzik a kábítószer-kereskedelem, különösen a fiatalok körében, továbbá a prostitúció, a széplányok a Mártírok útján. Ezek a bûnözés melegágyai. (Zaj a bal oldalról.) Deviáns elemek nagyon gyakran molesztálják a külföldi vendégeket, akik aztán meggondolják, hogy még egyszer eljöjjenek-e a Balaton-partra üdülni.

Tisztelt Miniszter Úr! Arra kérem önt, adjon felvilágosítást, hogy a Belügyminisztérium intézkedései miként garantálják a Balaton-parton kialakult áldatlan közbiztonsági helyzet megvitatását.

Várom tisztelt miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage