Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Nem tudom elfogadni a választ, mert az államtitkár úrnak az a tényállítása, hogy nem közpénzek elherdálásáról van szó, egész egyszerûen tévedés, hiszen az államtitkár úr is elmondta, hogy a közvetítõ kocsik felét a Televízió üzemelteti... (Zaj a bal oldalon.)..., ennek következtében - az államtitkár úr által is elismerten - az állami költségvetésbõl fenntartott Televízió viseli a költségek felét. De ha ehhez hozzávesszük a riporterek és egyéb közremûködõk óriási gázsiját - ami a "New York, New York" mûsorból ismerten nem a legszerényebb gázsik közé tartozik -, akkor már egyértelmû, hogy a közpénzekbõl üzemeltetett köztelevízió megelõlegezi a költségeket, és a mi adataink szerint eddig abból úgy 60 millió forintot visszakaptak a különbözõ sportszövetségek, valami jutott a Televíziónak is, és legalább fél milliárd forint jutott a Szaknévsornak. Most már nem a Szaknévsornak, hanem a Sport Kft.-nek és a Futball Duó Kft.-nek, mint jogutódnak.

Ha ön ezt a magyar állam érdekében állónak tartja, akkor teljesen értelmetlen volt a polgári törvénykönyv 201. §-át megalkotni. Ezért nem tudom elfogadni az ön álláspontját.

Köszönöm. Igyekeztem visszaadni az elvett idõbõl... (Bársony András: Nem sikerült!)... és ez sikerült is. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

(16.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage