Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket!

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet alapján kijelölöm a nyugellátások, baleseti nyugellátások 1995. szeptember havi emelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat megtárgyalására a szociális és a költségvetési bizottságot. A tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelölöm a villamosenergia-ipari társaságok privatizációs koncepciója... (Folyamatos zaj.) ... és végrehajtásának ellenõrzésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatra a gazdasági bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom önöket, hogy a napirendi ajánlástól eltérõen a délutáni határozathozatalok sorrendje a következõképpen alakul. Kérném tisztelt képviselõtársaimat, hogy figyeljék ezt a sorrendet:

A békepartnerség-programról szóló határozati javaslat elfogadása után a Házszabály módosításáról, illetve az alkotmány-elõkészítõ bizottság létrehozásáról dönt az Országgyûlés. Ezután kerül sor a magyar-szlovák alapszerzõdésrõl szóló határozati javaslat határozathozatalára.

Szeretném emlékeztetni képviselõtársaimat, hogy az alkotmány-elõkészítés megkezdése érdekében jó lenne, ha a Házszabály-módosítást el tudnánk fogadni, amihez a képviselõk négyötödének szavazata szükséges.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti, illetve tegnapi ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásokra nem került sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a közokiratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérõl szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 264 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1995. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 278 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta. (Vastagh Pál miniszter jelzi, hogy nem mûködik a gépe.)

Kérem Vastagh Pál miniszter úr gépét bekapcsolni!

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az államtitokról és szolgálati titokról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Dr. Dobos Krisztina jelzi, hogy nem mûködik a gépe.) Dobos Krisztina képviselõ asszony gépét is kérem bekapcsolni! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 287 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a nyugellátások, baleseti nyugellátások 1995. szeptember havi emelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát H/1155. számon.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalással? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 306 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett az elõterjesztést sürgõs tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyûlés! Wachsler Tamás képviselõtársunk, Fidesz, a szükséges számú aláírás csatolásával kérte, hogy H/1049. számon benyújtott önálló indítványát a fegyveres erõk részletes bontású létszámáról az Országgyûlés sürgõsséggel tárgyalja. Az elõterjesztést a kijelölt bizottság az Országgyûlés tárgysorozatába vette. Az elõterjesztõ hivatalos külföldi távolléte miatt megkérdezem a Fidesz képviselõcsoportját, kívánja-e valaki a sürgõsséget két perc idõtartamban szóban megindokolni? Megadom a szót Gyuricza Béla képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage