Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. A határozathozatal következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az Észak-atlanti Szerzõdés szervezetével aláírt békepartnerség-program keretdokummentumának megerõsítésérõl szóló 66/1994. (XII. 15.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 339 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala.

Dr. Szekeres Imre, MSZP, dr. Petõ Iván, SZDSZ, dr. Kónya Imre, MDF, dr. Isépy Tamás, KDNP, dr. Szájer József, Fidesz, képviselõk önálló indítványát H/1041. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy a korábbi ülésünkön az elõterjesztés általános vitáját lezártuk. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, most a határozathozatalra kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom önöket, hogy hatályba lépett az alkotmány módosításáról szóló törvény, amelynek értelmében a Házszabály jelen javaslat szerinti módosításához a megválasztott országgyûlési képviselõk négyötödének, azaz 309 képviselõ igen szavazata szükséges. Ezért megkérem képviselõtársaimat, hogy aki a Házban tartózkodik, legyen szíves a terembe is bejönni. (Többen elfoglalják helyüket.)

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanaki! (Szavazás. - A kijelzõtábla 326 képviselõ igen szavazatát mutatja. - Taps.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 326 igen szavazattal, 22 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az Országgyûlés alkotmány- elõkészítõ bizottságának létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/1043. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig H/1043/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem az elõterjesztõket, melyikõjük kívánja az expozét ismertetni? (Senki nem jelentkezik.) Nem kívánják az elõterjesztõk indokolni.

Tisztelt Országgyûlés! Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõknek adom meg a szót.

Szólásra következik dr. Torgyán József képviselõ úr, Független Kisgazdapárt. Megadom a szót, képviselõ úr.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage