Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság nevében az Országgyûlés elnöke javaslatot tett az Országgyûlés alkotmány-elõkészítõ bizottságának létrehozásáról szóló, korábban elfogadott H/1043. számú országgyûlési határozati javaslat alapján megalakuló bizottság tagjaira új változatban, H/1043/4. számon.

Az elõterjesztést most kapták kézhez. Megkérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele, hogy az Országyûlés egyetlen szavazással válassza meg a bizottság tagjait. (Nincs.) Jelzés nem érkezett. Elõször visszatérve a korábbiakhoz: kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az Országgyûlés alkotmány-elõkészítõ bizottságának létrehozásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Közbeszólások: Már megszavaztuk!) Tisztelt Országgyûlés! Félreértés történt. Kérem, ne szavazzanak ebben a kérdésben.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az Országgyûlés alkotmány- elõkészítõ bizottságának tagjairól szóló H/1043/4. számú javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 296 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 6 tartózkodással a javaslatot elfogadta.

(18.40)

A bizottság tisztségviselõirõl a bizottság tagjainak ajánlása alapján késõbbi ülésén határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében, elnézést, újabb tévedés történt. (Derültség.)

A Fidesz frakcióvezetõjének javaslata alapján a házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/1184. számon. A házbizottság a számvevõszéki bizottságba dr. Áder János lemondása miatt megüresedett helyre Varga Mihályt jelöli a bizottság tagjává.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 307 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 2 tartózkodással Varga Mihályt a számvevõszéki bizottság tagjává megválasztotta. (Taps.) Az újonnan megválasztott bizottsági tagnak, Varga Mihály képviselõ úrnak eredményes munkát kívánok az Országgyûlés és a magam nevében is.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a büntetõeljárásról szóló 1973. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása.

Az elõterjesztést T/673. számon, az egységes javaslatot T/673/8. számon kapták kézhez. Mivel módosító javaslatot senki sem nyújtott be, a zárószavazás egyetlen döntést igényel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: elfogadja-e a büntetõeljárásról szóló 1973. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 235 szavazattal, 69 ellenszavazattal, 3 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében dr. K. Csontos Miklós kívánja a frakció szavazatát megindokolni. Megadom a szót háromperces idõkeretben.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage