Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az ügyrendi javaslatom lényege a következõ, hogy a miniszter úr által elõterjesztett ügyben a szavazást a Ház halassza el. Az indokom a következõ e mellett az ügyrendi javaslat mellett. Az oktatási bizottság, megismerve a miniszter úr által beterjesztett törvénymódosítást, ennek az általános vitára való alkalmassága mellett egyhangúlag állást foglalt, hiszen valóban, ahogyan ezt miniszter úr is elmondta, elfogadott cél és irány az a magyar felsõoktatásban, annak a fejlesztésében, hogy az amúgy szétaprózott intézményhálózat egy integrációs politikát valósítson meg, illetve az jöjjön létre ezen a területen.

Ám az intézmények integrációja nem jelentheti csak ezeknek az intézményeknek az eggyé kényszerítését, egybeolvadását.

A döntésünk után jutott el hozzánk a Pollack Mihály Mûszaki Fõiskola testületeitõl egy levél, amelyben azt kérték, hogy adjunk idõt a két intézmény integrációjának a reális és tárgyalásos alapon való végigfuttatására, és ne siettessük ezt a folyamatot. Az oktatási bizottság, nem lévén információk, adatok birtokában, tájékoztatást, részletes tájékoztatást kért a miniszter úrtól, illetve az ügyben eljáró helyettes államtitkártól. A bizottságunk ezt a tájékoztatást a mai napig nem kapta meg.

Ezért terjesztem én a Fidesz-frakció nevében, de ha úgy tetszik, a bizottság alelnökeként is ezt az ügyrendi javaslatot elõ, és kérem a tisztelt Házat, hogy szavazza ezt meg. Amennyiben olyan nyomós ok merülne föl, amit én nem ismerek, hogy ez a szavazás nem halasztható el egy héttel, akkor a Fidesz- frakció a maga nevében, sajnos, kénytelen lesz a felmerült okok miatt tartózkodni, noha az integrációs politikával egyetértünk és azt támogatjuk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage