Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mi ezt a beterjesztett javaslatot szeretjük, tisztelt kormánypárti képviselõtársak. Nem ez ellen kívánunk fellépni. Én Pécsrõl jöttem ide, ebbe a Házba, nem egyéni választókerületbõl, tisztelt képviselõtársak. (Derültség az MSZP padsoraiban.) Tehát a kérdésben annyiban vagyok érintett, hogy ebben a városban élek én is jelenleg, és ismerem valamelyest ezt a helyzetet, ha nem is olyan jól tájékozódva, mint amennyire Bretter Zoltán képviselõtársam vagy talán Toller László képviselõtársam.

Amennyiben elfogadjuk azt a javaslatot, amelyet Pokorni képviselõtársam javasolt, akkor azzal semmit nem veszít egyik intézmény sem. Egy-két hét halasztás miatt nem történhet semmiféle probléma. Évek óta zajlik ez a folyamat. Nem hiszem, hogy problémát okozna, ha ennek a befejezése nem a mai nappal, hanem egy-két héttel késõbb történne meg.

A lényeg az, hogy az a levél, amelynek ismeretében Pokorni Zoltán kérte önöktõl a szavazás elhalasztását, azt jelzi, hogy ezentúl, az integráció után nem két egyenrangú fél létezne, hanem a Pollack Mihály Fõiskola alárendelt szereplõként jelenne meg a Janus Pannonius Egyetem mellett. Azt hiszem, nem biztos, hogy ez feltétlenül jó kezdeményezés. Éppen ezért hagyni kellene még egy-két hetet arra, hogy ezt megfelelõképpen át lehessen gondolni. Tehát nem a kezdeményezés ellen vagyunk - kérünk egy kis idõt!

Uraim, önök többen vannak, le fognak bennünket szavazni - ezt látom a mosolyukból. Semmi gond - ezzel megint csak az erõiket fitogtatják, ezt megtehetik. (Zaj a kormánypártok soraiban.) Csak azt gondolom, uraim, az Alkotmánybíróság az utóbbi idõben néhányszor már pont a Mûvelõdési Minisztérium elõterjesztéseit vagy leiratait hatályon kívül helyezte. Nem kellene ezt a következõkben még fokozni és esetleg olyan intézkedéseket tenni, amelyeknél ilyen elõfordulhat.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban. - Közbekiáltás az MSZP padsoraiból: Bravó! - Általános zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage