Fodor Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR GÁBOR mûvelõdési és közoktatási miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Javaslatot szeretnék tenni, mégpedig a következõt:

Azt hiszem, Gyõriványi képviselõtársunktól hangzott el az a javaslat, hogy a vitát folytassuk le, de halasszuk el a határozathozatalt. S úgy látom, ezzel Pokorni Zoltán is, aki elindította ezt az ügyrendi vitát, egyetért. Úgy gondolom, ezt meg lehet tenni.

Hónapok óta ismert ez az ügy, mindenki ismeri ezt a folyamatot. Ezen az egy héten már nem fog múlni semmi szerintem. Ha ez a Fidesz-frakció kívánsága, akkor szerintem tegyük meg ezt a lépést, adjuk meg ezt a gesztust. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Egyébként pedig szeretném elmondani az itt felmerültekkel kapcsolatban, hogy a két intézmény, tehát a Janus Pannonius Tudományegyetem és a Pollack Mihály Mûszaki Fõiskola tanácsa is döntött ebben a kérdésben. Azonkívül ezt a felterjesztésüket, ezt a szándékukat támogatta a Felsõoktatási és Tudományos Tanács is. Tehát döntések vannak, legalábbis szándékok ebben az ügyben. Persze lehet, hogy vannak levelek, amelyekre Pokorni Zoltán is hivatkozott. Lehet, hogy a következõ héten is lesznek levelek.

Úgy gondolom, ha az oktatási bizottságban ilyen problémák merültek fel, jó lett volna az oktatási bizottságban ezt tisztázni, mielõtt ide kerül ez a kérdés. De ha már ez nem történt meg, akkor várjuk meg ezt, és beszélje meg az oktatási bizottság. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage