Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: A kiegészítõ ajánlás 21. pontjában Rózsa Edit és Iványi Tamás a 4. §-t új bekezdéssel kívánják kiegészíteni. Eszerint a meghatározott célok támogatása pályázat, felkérés útján, illetve a jelen törvény végrehajtására kiadott miniszteri rendeletben szabályozott módon történjék. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 161 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 18. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 8. § (1) bekezdése a) és b) pontjainak módosításával a kuratórium összetételére vonatkozó rendelkezéseket módosítja. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 47 igen szavazattal, 205 ellenszavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 21. pontjában Pokorni Zoltán a törvényjavaslat 10. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni. Ebben kezdeményezi, hogy e törvény hatálybalépésével egyidejûleg az ifjúsági törvény preambuluma, illetõleg a 27. és 28. §-a veszítse hatályát, és a kormány június 30-áig nyújtson be elõterjesztést az ifjúsági törvény egyes rendelkezéseit megváltoztató szabályokra. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 184 ellenszavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 33. pontjában Rózsa Edit a törvényjavaslat 11. §-a elhagyását kezdeményezi. Ez a rendelkezés a törvény hatálybalépését követõen a kormány egyes feladatait határozza meg. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 164 ellenszavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végére értünk. Van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés? (Nincs ilyen jelzés.) Senki nem jelez ilyet.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következnek a mentelmi ügyek. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/1149. számon határozati javaslatot nyújtott be dr. Rapcsák András képviselõtársunk... (Zaj.)..., Kereszténydemokrata Néppárt, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a Szentesi Városi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés dr. Rapcsák András országgyûlési képviselõ mentelmi jogát függessze fel. Megadom a szót dr. Géczi Józsefnek, a mentelmi bizottság elnökének, a bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage