Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Engem õszintén elkeserít Horn Gábor képviselõtársam hozzászólása, különösen stílusa, és még inkább elkeresít az, hogy több képviselõtársunk mókát ûz ezzel a játékos tapsolással ebbõl a kérdésbõl. Vegyük komolyan azt, amirõl szó van.

1. Ezt az integrációs politikát, magának a két intézménynek az integrációját két évvel ezelõtt támogatta a két testület, a két intézmény vezetõ testülete.

2. Egy évvel ezelõtt elindultak a konkrét tárgyalások. Ezek nem zárultak le. Nem magánlevelek, nem olvasói levelek, hanem testületek fordultak a parlament oktatási bizottságához, hogy vizsgáljunk meg bizonyos valóban nem stratégiai, hanem részletkérdéseket.

Valóban négy hetem volt arra, hogy választ kérjek ezekre a kérdésekre. Négy héttel ezelõtt a parlament oktatási bizottsága úgy döntött - nem én, Horn Gábor képviselõtársam, nem én, hanem a parlament oktatási bizottsága, melynek az ülésén ezek szerint ön nem volt jelen vagy nem értesült arról -, hogy tájékoztatást kérünk a szaktárcától, mert nemcsak az egyik felet akarjuk meghallgatni, hanem mind a kettõt, kimerítõ tájékoztatást a felmerült aggályokkal kapcsolatban. Ezt az elmúlt négy hét alatt nem kaptuk meg. Nem nekem kellett volna lépni az elmúlt négy hétben, hanem az ezért felelõs szaktárcának: Fodor Gábornak, Szabó Zoltánnak vagy Papp Lajosnak, nekem mindegy, kinek, akinek az a dolga, hogy tájékoztassa a bizottságot. Ezek után õk semmibe vették a bizottságot, válaszra sem méltatták.

Én tiszta lelkiismerettel nem tudom megnyomni az "igen" gombot, nem tudom azt mondani, hogy történjék meg ez.

Még egyszer hangsúlyozom: testületek fordultak hozzánk, akiket illik komolyan venni, nem kinevetni, nem játékosan kitapsolni ebben a Házban - még ilyenkor sem, fél tíz felé -, mert azért küldtek minket ide, hogy az õ sorsukról döntsünk. (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.)

Miután itt az "igen" szavazat megtörtént, ennek a két intézménynek nem egyenlõ a rangja, az egyiket a másik alá rendeljük, s ezekrõl a fontos, számukra húsbavágó kérdésekrõl nem úgy tudnak tárgyalni, ahogyan eddig tették, hanem alá- és fölérendeltségben.(Az elnök pohara megkocogtatásával ismét jelzi az idõ leteltét.) Megváltozik a státuszuk ma estétõl fogva, ha "igen"-t szavazunk. (Közbeszólások: Lejárt az idõ!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage