Horn Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GÁBOR (SZDSZ): Ha jól értem Pokorni képviselõtársam szavait, akkor egy két éve folyó folyamatról van szó, ami..., még egyszer szeretném jelezni, és itt senki nem nevetett ki semmilyen testületet, én csak arra szerettem volna utalni, hogy mindig lehet olyan csoportokat, embereket találni, akiknek nem jó egy ilyen integrációs lépés.

(21.20)

Nem gondolnám, hogy egy ilyen részletkérdésben egy fõiskolai tanács felvetése "olvasói levél" lenne, csak jelezni szeretném, hogy persze mindig lesznek olyan részletkérdések, amik egy integrációnál problémát jelentenek. Csak arra próbáltam meg utalni, hogy ez egy két éve tartó folyamat - ahogy ezt õ is jelezte -, amely folyamat a minisztérium közremûködésével lezárult. Olyannyira lezárult, hogy a Felsõoktatási Tanács is döntést hozott ebben a kérdésben. Itt egy legitimálásról van szó, és Pokorni Zoltán pontosan ugyanúgy tudja, mint én, hogy az elkövetkezõ egy hétben, néhány napban semmilyen új dolog nem fog ebben a kérdésben elõkerülni. A két intézmény - az egyik egyébként fõiskola, ami most egyetemi rangra kerül ezzel a döntéssel, tehát egyáltalán nem alá-fölérendeltségi viszonyról van természetesen szó ebben az esetben - ennek a dolognak meggyõzõdésem szerint feltétlenül haszonélvezõje, és õk is így gondolják, még egyszer szeretném ezt jelezni.

Vissza kell utasítanom azt, hogy itt bárki gúnyt vagy viccet ûzött volna ebbõl a dologból. Azt gondolom, hogy azok szórakoznak azokkal, akik eldöntöttek valamit és két éven keresztül meg szerették volna csinálni, akik elhalasztják a döntés elõtt néhány pillanattal azt, hogy a parlament ezt szentesítse, hiszen nekünk itt más feladatunk ebben az esetben most nem volt, mert egyetértettek a felek.

Ezt halasztottuk el, s ahogy a szavaiból látom, illetve hallom - elnézést a képzavarért, fél 10 van... -, könnyen elképzelhetõ, hogy a jövõ héten is ezt fogjuk tenni, hiszen lehet, hogy addigra se lesz bizonyíték arra Pokorni Zoltán számára, hogy mindenkinek nagyon jó lesz ez az integráció. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage