Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Örülök annak, hogy ebben az esti órában rámutathatok arra, hogy Horn Gábor hogyan csúsztat, amikor véleményeket megfogalmaz. Az egyik az, ahogy csúsztat, amikor "olvasói levél"-nek nevezi, és itt Toller Gábor... vagy László képviselõtársamra hivatkozom, aki ugye, azt mondta, hogy a fõiskola fõigazgatója írta alá azt a levelet, tehát itt egy testületi döntésrõl van szó, nem pedig olvasói levelekrõl. Tehát egyszer ennyit.

Másodszor: örülök annak, hogy a parlament 54 százaléka szórakozik itt az illetékesekkel, mert ugye, azt mondta Horn Gábor, hogy egyesek szórakoznak - az az 54 százalék, aki úgy szavazott, hogy egy héttel elhalasztja a döntést! Ez a másik.

Tehát ezt tessék komolyan venni, tisztelt képviselõtársaim, mert ehhez saját képviselõtársaik is hozzátartoznak, akik az ellenzékkel együtt szavaztak, mert nem voltak meggyõzõdve arról, hogy a mûvelõdési minisztérium döntése megalapozott volt.

És még egy: önök megmosolyogtak engem akkor, amikor én az Alkotmánybíróságot emlegettem. Pedig szíveskedjenek azt megjegyezni, hogy pontosan most történt egy olyan alkotmánybírósági döntés, amelyben elmarasztalták a kormányzatot egy helytelen döntés miatt, ugyanis beavatkozott az intézményi autonómiába. És amikor egy fõigazgató ír alá egy levelet, és az a levél kerül ide a parlament elé, ha valaki komolyan veszi a demokráciát, akkor azt is beavatkozásnak kell tekinteni, és szíveskedjenek felelõs megnyilvánulásnak tekinteni, és nem megmosolyogni, és nem kitapsolni az ellenzéket akkor, amikor azt mondom, hogy jó lesz, ha egy kicsit kritikusak leszünk a Mûvelõdési Minisztérium döntéseivel és intézkedéseivel szemben, mert nagyon sok példa bizonyította azt, hogy a Mûvelõdési Minisztérium nem áll a helyzet magaslatán. Pontosan ezt mutatja az elõzõ döntés is!

Tehát ezért szeretném felhívni a tisztelt képviselõtársaimat, hogy legyünk óvatosak, és ne ítéljünk el itt nagy százalékban képviselõket azért, mert megalapozott döntést szeretnének egy bizonyos kérdésben, és ne csúsztassunk, és ne próbáljunk hangulatot kelteni az ellenzéki képviselõkkel szemben, akik a kötelességüket teljesítik. És én azt hiszem, hogy pontosan a Mûvelõdési Minisztérium védelmében tesszük, amikor felszólalunk, és meg akarjuk az ilyesmit akadályozni. Én magam nyolc törvénysértést bizonyítottam eddig. Igaz, hogy képviselõtársaim egyetlenegyszer sem vették figyelembe, de azért tudom bizonyítani, és a jövõ engem fog igazolni, és ez az alkotmánybírósági döntés is bennünket igazol, amikor azt mondtuk - ne haragudjanak, pontosan én kifogásoltam -, hogy törvénytelen az a beavatkozás, amit a kormányzat tesz a felsõoktatási intézmények életébe. Erre rá két hétre az alkotmánybírósági döntés igazolt engem! Akkor szíveskedjenek ezt figyelembe venni, és szíveskedjenek az ellenzéket támogatni abban, hogy feladatát végre tudja hajtani.

Köszönöm szépen a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage