Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Mészáros István László képviselõtársam hozzászólására szeretnék két percben reagálni, és szeretnék utalni az elõzõ felszólalásom egyetlen megállapítására.

Tartalmilag egyetlen dologgal vitatkoztam, amely a hozzászólásban ugyan nagyon finoman, de mégis azt sugallta, hogy a parlament nyilvánossága elõtt színjáték folyik, és a parlament nyilvánossága elõtt - azt hiszem, ezt a kifejezést még használta is, vagy színjátszást mondott - nem a szakmai érvek ütköztetése folyik. Márpedig azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy a szakmai érvek ütköztetésére van szükség a parlament nyilvánossága elõtt. Amennyiben a szakmai érveket nem ütköztetjük, vagy ezeket a szakmai érveket megpróbáljuk valamilyen módon másképpen beállítani, ez alkalmas arra, hogy a magyar parlamentarizmus tekintélyét lejárassuk.

(12.00)

Ezért kértem az elõbb is szót, és most is ezért kérek szót. Azt hiszem, ezzel a gondolattal minden képviselõtársam egyetért. Mi, kereszténydemokraták, határozottan kijelentjük, hogy mindenkor szakmai alapon fogalmazzuk meg az érveinket, és mindenkor szakmai érvek alapján kívánunk vitatkozni a Házban, és erre kérjük többi képviselõtársunkat is.

Azt kérem, hogy önök is gondolkodjanak el ennek a hozzászólásnak a tartalmán, és a késõbbiek folyamán hozzászólásaikat úgy szervezzék és tervezzék, hogy az szakmai érvek alapján történjen.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage