Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, hogy Toller képviselõ úr észrevételére reagálnom kell, tudniillik Toller képviselõ úr arra hivatkozott, hogy már nem is tudja, hogy az ellenzék hányadszor csinálja azt, hogy az idõ elõrehaladottságára vagy egyéb okra való hivatkozással a jelen országgyûlési határozati javaslat tárgyalásának elnapolását kéri. Ez igazán nem az ellenzéknek felróható okból következik be, hanem egy olyan teljesíthetetlen, mondhatni ámokfutásszerû országgyûlési gyakorlatnak, amely rendszeresen ilyen helyzetet idéz elõ.

Hadd utaljak arra, hogy ebben a tárgykörben éppen - az azonnali kérdések órájában - a Kereszténydemokrata Néppárt tette fel az igazságügy-miniszternek azt a kérdést, hogy vajon valami szocialista, sztahanovista törvénygyárként kíván-e mûködni az Országgyûlés, vagy pedig a törvényalkotási feladatának kíván megfelelni. Úgy gondolom, hogy ebbõl fakadnak ezek a lehetetlen helyzetek, amire nagyon helyesen utalt Kónya képviselõtársam.

(13.00)

Ezért én támogatom az õ ügyrendi javaslatát, de természetesen a magam részérõl készen állok a felszólalásra, hiszen én jövök sorra.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage