Korózs Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nem kívánok azokkal a részletekkel foglalkozni, amelyek a két nevezett bírónak a nyilatkozatával, a megválasztásukkal foglalkoznak, hiszen Szigethy képviselõtársam ezt elmondta. Én is ezt szerettem volna elmondani, hiszen itt van a kezemben Botos doktor szó szerinti nyilatkozata. Tehát õ végül is magát zárta ki a részvevõk sorából.

Ellenben Varga István képviselõtársunk használt olyan definíciókat, amelyeket részben vissza kell utasítanom, részben pedig magyarázatot kérnék, mert mi nem mondtunk olyanokat, mint amiket a szánkba ad, hogy a bíró urak tisztességét mi megkérdõjeleztük volna. A két nevezett bíró úr tisztességéhez nem fér kétség, itt teljesen másról van szó. Tehát ilyeneket ne fogjanak ránk, kormánypárti képviselõkre.

A másik dolog pedig, hogy a liberális-szocialista kormány és a parlament szeretné, ha ez a törvény végrehajtásra kerülne, de ennek elõzményeként a két nevezett bírót föl kell menteni.

A következõ pedig, hogy nagyon szépen köszönöm a filozófiai, jogtörténeti értekezést, Kukorelly Istvánt is megszégyenítette volna, és köszönöm szépen a platóni idézeteket. De azért engedje meg, hogy megjegyezzem, hogy ilyen duális kódokkal nem sokat lehet kezdeni, mert itt jogi kategóriákról volt szó, hogy jó vagy rossz, hamis, igaz. Ezek nem igazán állják meg a helyüket. Kicsit úgy érzem, elbeszélünk egymás mellett, mert ha valaki azt mondja, hogy 28 Celsius- fok, a másik pedig azt mondja rá, hogy zöld kiló, az nem egy kategória és nem releváns.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage