Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Tisztelt Országgyûlés! Nem szeretném, ha ezt a mûfajt másra kéne felhasználni, de egy mondattal szeretnék reflektálni az imént felszólaló szocialista párti képviselõ és frakcióvezetõ-helyettes, Toller László szavaira, aki tisztességtelen jelzõvel illette az elõttünk felszólaló MDF-es szónokot. (Dr. Toller László: Ez nem igaz!) Tisztességesebb lett volna, így fogalmazott a szónok. Azt hiszem, az ilyen cimkékkel és jelzõkkel nem sokra fog menni a számszerû többségben lévõ kormánypárti frakció sem, és saját magáról állít ki olyan bizonyítványt, amelyet mi ugyan nem tudnánk pártolni, de hát lássák a következményeit.

Amiért szót kértem, az az, amit Szigethy István képviselõ úr mondott, hogy sajnos elbeszélgetünk egymás mellett, hiszen az alapkérdés az, hogy a törvényes feltételek szerinti semmisségi törvények hatálya alá esõ ítéletek alapján megsemmisített ítéleteket hozó bírókról van-e szó vagy sem. Mi azt mondtuk - és úgy látszik, errõl még nem sikerült meggyõzni Szigethy Istvánt -, hogy egyik bíró úr sem vett részt olyan ítéletek meghozatalában, amelyeket az arra irányadó semmisségi eljárás keretében megsemmisítettek. Bemutattuk azt néhány húsz-harminc perces hozzászólásban, hogy milyen semmisségi eljárások vannak a hatályos jogszabályok alapján ma Magyarországon.

(13.10)

Ezek közül egyiknek sem felel meg az az értelmezés, amelyet a határozat szövegezõi és a parlamenten áterõltetõi tulajdonítani kívánnak ennek.

Valóban, ennek a parlamentnek módja és lehetõsége van értelmezni a korábbi határozatát, mi erre adtunk javaslatot, és azt hiszem konstruktív javaslatot. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage