Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Elnök Asszony! Valóban nagyon sokat beszéltem, úgyhogy egyetlenegy dologra szeretnék csak reflektálni, nevezetesen azokra a szocialista párti képviselõtársaim által elmondott dolgokra, hogy a bíró urak tisztességét soha nem vonták kétségbe, ez igaz-e vagy nem igaz.

Szekeres frakcióvezetõ úr - úgy tudom, még a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetõje - a következõt mondotta volt a Magyar Hírlap 1994. december 2- i számában: "A három átvilágító bíró mûködése alkotmányosan vitatható, választási idõszakban ilyen információkat közreadni illetlenség, felháborító", Szekeres lemondatná Eigneréket.

De idézhetnék Gál Zoltánnak, az Országgyûlés elnökének ezzel kapcsolatos nyilatkozatából is, amely nemcsak a bírákra vonatkozott, hanem magát az ügynöktörvényt is alkotmányellenesnek tartotta, s nem akarom tovább sorolni.

Engedtessék meg, képviselõtársaim, azért bátorkodtam azt mondani, hogy önök a bíró urak tisztességét megkérdõjelezték, mert a frakcióvezetõjük - hogy is mondjam - nem éppen pozitív nyilatkozatokat tett ezzel kapcsolatosan. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage