Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Sajnos, nem tudok egyetérteni Szigethy képviselõtársunkkal, aki azt mondja, hogy teljesen mindegy, hogy miként szövegezték a törvényt, azt úgy kell érteni, ahogy õ mondja.

Ismételten felhívom a figyelmet arra, hogy a törvényt a magyar nyelv szabályai szerint kell értelmezni, és miután a törvény nem azt mondja, hogy a törvény nyilvánította semmissé a dolgot, hanem azt mondja, hogy "a törvény alapján semmissé nyilvánítottak", ebbõl a magyar nyelv szabályai szerint következik egy további eljárás. Miután ezen további eljárás anyaga nem áll rendelkezésünkre, ebbõl fakadóan a törvényes feltételek hiányoznak ahhoz, hogy ezt a hajszát a bírák ellen folytatni lehessen.

Azzal a megjegyzéssel kapcsolatban pedig, hogy az elmúlt idényben is - a parlamenti ciklus ideje alatt - voltak egyes olyan esetek, amelyeket jó lett volna tisztázni az ügynöktörvény alapján, a Független Kisgazdapárt teljes mértékben, olyannyira egyetért, hogy hadd jelezzem: a múlt országgyûlési ciklusban is, ebben a ciklusban is, az érintett bíráktól is, az Országgyûléstõl is kértük, hogy a Független Kisgazdapártra vonatkozó átvilágítást soron kívül, elsõnek az ország nyilvánossága elõtt folytassák le. Ha ebben Szigethy képviselõtársunk tud nekünk segíteni, akkor ezt örömmel vesszük, de úgy gondolom, hogy az olyan tisztességtelen utalásokat, mint mondjuk körömleszedõk bekiabálása a tisztességes képviselõk felé, mi sosem fogunk tudni helyeselni. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage