Mádai Péter Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDAI PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Ház! A magyarnak, európainak, etikus embernek egyaránt makulátlan Babits Mihályt szeretném idézni. "Minden embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek lelkében szép ez az ének, az hallja mások énekét is szépnek."

Azt hiszem - örülök, hogy itt van Salamon képviselõtársam -, sokak füle alkalmatlan arra, hogy a tisztaságra figyeljen. Én egyszer már a magam nevében megkövettem a két bíró urat, de ami ma itt folyik, azt most is szégyellem. Senkit nem kívánok minõsíteni, de egy dolgot elmondanék, pedig nem akartam hozzászólni. Varga István képviselõtársam 35 percig beszélt, joga van hozzá, de ha én opponens lennék egy ilyen disszertációnál, akkor azt mondanám, hogy Peterdi Páltól kapja a minõsítést, mert tücsköt, bogarat összehordott, hogy az idõ múljék. Ha ez a cél, én ezt is elfogadom, megértem, csak akkor nem érünk el eredményt.

Befejezésül - köszönöm szépen a türelmet, még talán van annyi idõm -, még egyszer szeretném nagyon kérni azokat, akik itt vannak, hogy ne csináljunk politikai ügyet abból, ami egy erkölcsi megítélés kérdése, ne bántsuk egymást, ne vádaskodjunk, mint ahogy többen megtették reggel, hanem eredményre törekedjünk. Ha nem ezt tesszük, akkor lelkünkben nincs rezonancia arra a dalra, amit Babits hívõ keresztényként nagyon szépen megfogalmazott. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage