Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Rubovszky képviselõtársam azt mondta, hogy nem kapkodva született ez a törvény. Azt mondta, hogy nem kapkodva született a bírák megválasztásáról szóló határozatijavaslat-tervezet, illetve bizottsági állásfoglalás. Én nem tudom, hogy mit jelent a "kapkodás" a Ház életében, vagy mit jelent kapkodni, de hát két nap alatt egy ilyen súlyú javaslat elõterjesztése talán éppen nem a lassítás irányát mutatja - a megalapozottságét meg különösen nem.

A korábbi vitában idéztük egymásnak a nemzetbiztonsági bizottság azon jegyzõkönyvi részleteit, amelyekbõl azért az kiderült - és ezt az általános vitában a vezérszónoklatomban elmondtam -, hogy tragikomikus volt a jogszabály értelmezése a bizottságnak, a résztvevõknek. Úgy vélem, hogy abból egyértelmû jogi következtetéseket levonni talán nem egészen helytálló.

A harmadik ilyen megjegyzésem: azt mondta Rubovszky képviselõ úr, hogy mi hajszoljuk ezt az ügyet. Hát ha a januártól idáig terjedõ idõszakot hajszának nevezzük, akkor az a két nap micsoda, ami erre fordítódott a korábbi parlament és nemzetbiztonsági bizottság által?

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage