Rubovszky György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Annyira más volt a véleménye akkor a jelen lévõ szabaddemokrata képviselõknek, hogy Mécs Imre képviselõ úr megmagyarázta, hogy '56 után - de hadd ne idézzem - minden bíró hozott ilyen ítéleteket. De nem ezzel szeretnék foglalkozni.

Arra szeretnék reagálni, amit Toller képviselõ úr mondott. Nem azt mondtam, hogy a korábbi parlament nem hajszolta azt az ügyet. Azt mondtam, hogy a mai kormánypárti képviselõk azt kifogásolták, hogy akkor a kormány hajszolta. S az én megítélésem szerint most ugyanez történik. Tehát akik kifogásolnak, azok csinálják ugyanazt. Lehet, hogy ez január óta megy, de tisztelettel hadd mondjam el, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt írásban beterjesztett vezérszónoklatának elmondására nem kerülhetett sor, jóllehet nagyon sokszor tárgyalta ezt az Országgyûlés, de mindig rövid ideig. De azt hiszem, nem ez a kérdés lényege.

Csak azt szerettem volna tisztázni, hogy én a korábbi elõterjesztésben nem vettem részt, akkor nem voltam képviselõ. A kormánypárti képviselõktõl hallottam, hogy az akkor nagyon sürgetve volt. Most meg azt tapasztalom, hogy megint ugyanígy van sürgetve.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage