Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Az azonnali kérdések, a kérdések és az interpellációk elmondására kedden, 14 órától kerül sor.

Most soron következik a villamos energia termelésérõl, szállításáról és szolgáltatásáról szóló 1994. évi XLVIII. törvény és az ahhoz kapcsolódó egyes törvényi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1118. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/1118/5. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem a két kijelölt bizottság: az alkotmányügyi, majd a gazdasági bizottság itt jelen lévõ tisztségviselõjét, kívánnak-e elõadót állítani. Alkotmányügyi bizottság? (Nincs jelentkezés.) Nincs elõadó-állítás, gazdasági bizottság? (Dr. Tardos Márton nemet int.) A gazdasági bizottság sem kíván elõadót állítani.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem képviselõtársaimat arra, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni. Mielõtt sorban haladnánk, jelzem, hogy írásban egy képviselõtársunk sem jelzett elõzetes felszólalási szándékot a részletes vitához.

Tisztelt Országgyûlés! Rátérve az ajánlás 1. pontjára, kérdezem, kíván-e valaki ehhez a kérdéshez hozzászólni, amely a törvényjavaslat 1. §-ának módosításával jogtechnikai jellegû kiegészítést javasol. (Nincs jelentkezõ.) Felszólalási szándékot senki nem jelzett, így a részletes vita e szakaszát lezártnak nyilvánítom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 2. pontjához, mely a törvényjavaslat 6. §-a (2) bekezdésének módosításával ugyancsak jogtechnikai pontosításról rendelkezik. (Nincs jelentkezõ.) Mivel felszólalási szándékot senki nem jelzett, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.

Tisztelt Országgyûlés! A részletes vitát valamennyi módosító javaslatra vonatkozóan lezártam. A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kap szót. Megkérdezem Soós Károly Attila ipari és kereskedelmi minisztériumi államtitkár urat, a napirendi pont elõadóját, hogy most vagy az egyes módosító javaslatokról történõ határozathozatalt megelõzõen kíván-e válaszolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage