Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: A határozathozatal elõtt. Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ heti ülésünkön határoz a Ház.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik az állam tulajdonában lévõ vállalkozói vagyon értékesítésérõl szóló 1995. évi XXXIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/1119. számon, a gazdasági bizottság ajánlását pedig T/1119/7. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

(17.30)

Megkérdezem Tardos Mártont, a gazdasági bizottság elnökét, kíván-e a bizottság elõadót állítani. (Dr. Tardos Márton: Nem.) Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Ismét emlékeztetek arra, hogy a részletes vitában a Házszabály ismert rendelkezése szerint kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni. Jelzem, hogy írásban a részletes vitához két képviselõtársunk jelzett elõzetes felszólalási szándékot: Szalay Gábor a Szabad Demokraták Szövetségébõl és Csépe Béla a Kereszténydemokrata Néppártból. Mivel arra nincs utalás az írásbeli jelentkezésben, hogy melyik ponthoz, kérem, hogy ha ahhoz a ponthoz érünk, akkor szíveskedjenek gombnyomással jelezni.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom, hogy az ajánlás 1. és 2. pontjait a tisztelt Ház kapcsolja össze. Ezek a törvényjavaslat 2. §-ának módosítását és ezzel összefüggésben a mellékletben foglaltak eltérõ megállapítását javasolják. Az indítványról a Házszabály értelmében kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Látható többség. Megállapítom, hogy az Országgyûlés a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a most összekapcsolt pontok vitájához a részletes vitában. (Senki sem jelentkezik.) Mivel ehhez a részhez senki nem jelzett felszólalási szándékot... (Csépe Béla jelentkezik.) Ehhez a részhez, Csépe képviselõ úr?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage