Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az államtitkár úr hozzám szólt, és természetesen így a válasznak is el kell hangzania.

Természetesen nem állt szándékomban megrágalmazni a 209 fõs MSZP-frakciót. Többes számot használtam. Azért használtam többes számot, mert tudjuk azt, hogy iratmegsemmisítések történtek. Azt már nem tudjuk pontosan, hogy milyen iratmegsemmisítések történtek, mert nem mi semmisítettük meg ezeket az iratokat, nem mi voltunk olyan pozícióban, hogy iratokat semmisíthettünk meg. Voltak a mai MSZP-frakcióban is jelen levõ olyan emberek, akik akkor komoly beosztásokat töltöttek be, akik tudhatják, hogy ha iratmegsemmisítések történtek, milyen iratmegsemmisítések történtek. Mi ezt nem tudhatjuk. De szeretnénk, ha azoknak az iratoknak a kutatását, amik megmaradtak, teljes mértékben lehetõvé tennék.

Azt tagadni, hogy iratmegsemmisítések történtek, természetesen lehet, ezzel persze nehéz vitába szállni. De én azt gondolom, hogy az tény, hogy iratmegsemmisítés történt. Rágalmazni pedig nem kívántam egyetlenegy jelen levõ MSZP-s képviselõt sem ezzel az állítással. A többes szám arra vonatkozott, hogy többen végezték ezt.

Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage