Mészáros István László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ (SZDSZ): Elnök úr, pontosan ezt indokolom. Arra szeretném fölhívni a figyelmet, hogy az a törvényhely, aminek a módosítását javaslom, pont a szûkítés érdekében, mennyivel tágabb, mint egy egykori módosító indítvány, amelyet 1992-ben éppen azért szavazott le a Ház, mert azt is elég tágnak érezte. Ennél egy még tágabb rendelkezés szerepel a törvényjavaslat mai szövegében. Ezzel tulajdonképpen elmondtam már, amit el akartam ezzel kapcsolatosan mondani, ugyanis arra szerettem volna fölhívni a figyelmet, hogy egy ennél szûkebb indítvány is megbukott annak idején a Ház ellenállásán, mert nem tartalmazott garanciális elemeket.

Tisztelt Ház! Azt szeretném még mondani, hogy az emberi jogi bizottság támogatja mind a két módosító javaslatot, és én szeretném a kormány figyelmébe ajánlani - noha tudom, hogy ezen a területen nem a Mûvelõdési Minisztérium munkatársai az illetékesek, mert ezt az Igazságügyi Minisztérium védi mint az adatvédelmi törvény részét -, szóval, arra szeretném az Igazságügyi Minisztérium illetékeseinek a figyelmét fölhívni, hogy ezen a területen jó lenne ezen a héten még tisztázó megbeszéléseket folytatni, és ennek eredményeként kialakítani - ha esetleg mást is, mint amit én beadtam - az általam fölvetett elveken nyugvó módosító javaslatot.

Ez is arra hívja föl a figyelmet, tisztelt képviselõtársaim, hogy célszerû lett volna a titoktörvényhez kapcsolni az adatvédelmi törvény módosítását szolgáló passzusokat, mert azokkal van ez fõleg összefüggésben, és én remélem, hogy azért ezen a területen történik még elõrelépés, és az elõterjesztõnek nem a végleges véleménye a "nem" ebben a vonatkozásban. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage