Varga László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Vastagh Pál igazságügy-miniszter úr Nagy Imre sírjánál azt mondotta, hogy nemzeti összefogásra van szükség. Én csak felhívom miniszterelnök úr figyelmét: kétszer intéztem kérdést e témában a kormányhoz, hogy törvénytelen, alkotmányellenes volt a határozata. Miniszterelnök úr helyett Kósáné Kovács Magda válaszolt, aki képtelen volt megállapítani, hogy valóban alkotmányellenes és törvénytelen volt.

Sokan nem bíznak ebben az összmûködésben, ami az ellenzék és a kormány között szükséges volna. Nekem ma egy reményem támadt, miniszterelnök úr, éspedig azért, mert hallottam a rádióban, hogy miniszterelnök úr találkozni fog a Szentatyával. Arra gondoltam, hogy talán ez a találkozás ihletet ad a miniszterelnök úrnak arra, hogy fogadják el végre: hogyha ez a kormány az ellenzék építõ javaslatait nem fogadja el, soha nem fog kilábalni a társadalmi, gazdasági, kulturális, szakszervezeti válságból. Együtt kellene mûködni bizonyos fokig abban, hogy az ellenzék építõ javaslatait elfogadják.

Ebben a szellemben kívánok miniszterelnök úrnak jó utat és megtérõ választ... (Derültség, zaj a bal oldalon.)..., visszautazást. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage