Kövér László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Egy lépéssel kétségtelenül elõbbre járunk az ön interjújának megjelente óta: végre konkretizálta a vádjait - amelyek ettõl persze nem váltak bizonyítottakká, legfeljebb most már mindenki tudja, hogy mit gondoljon errõl a nyilatkozatról.

Innen kezdve csak a magunk nevében nyilatkozom, mert ki-ki majd megfelelõ módon reagál a rá vonatkozókra. A Fidesz nevében visszautasítom az ön szavait. A Fidesznek - és azt hiszem, ebben a Házban nem kell különösebben hivatkoznom korábbi beszédekre - nincsen oka, hogy bármitõl és bárkitõl - pláne az ön felkérése szerint - elhatárolódjék, mert egészen nyilvánvaló és egyértelmû, hogy a Fidesz milyen politikai kurzusokat tud támogatni és melyeket nem. A Fidesz soha, az elmúlt... (Mozgás és zaj a bal oldalon.)

Tisztelt Kormánypárti Képviselõk! Nem én szerettem volna, hogy ez a vita így alakuljon... (Közbeszólások a bal oldalról.)..., de azt hadd jegyezzük már meg akkor a történelmi tények kedvéért, hogy az ellenzéki pártok soraiban nem ül egyetlenegy olyan képviselõ sem, aki népnyúzó, hazaáruló, totalitárius rendszer terrorszervezetének volt a fegyveres tagja! (Taps a jobb oldalon.) Ez az önök frakcióiról nem mondható el. (Zaj.)

Ezek után azt gondolom, hogy miniszterelnök úrnak az állításait bizonyítania kell. A Fidesz semmilyen szélsõséges, sem nacionalista, sem fajtiszta Magyarországot követelõ, sem irredenta mozgalmat nem támogatott, ilyen nyilatkozatot soha nem tett; képviselõi semmilyen olyan gyûlésen, ahol egyébként módjuk volt befolyásolni a megjelent közönséget, nem vett részt.

Köszönöm tisztelettel a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage