Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök Úr! Amint két órával ezelõtt jeleztem, azért kértem ügyrendi lehetõséget felszólalásra, mert a pénzügyminiszter úrral kapcsolatban az én kifejezésemet elnök úr nem tartotta megengedhetõnek, ezért engem figyelmeztetett; de nem figyelmeztette a pénzügyminiszter urat, aki azt a kifejezést használta Varga István MDF-es képviselõtársunk kérdésével kapcsolatban, hogy ne papoljanak itt erkölcsrõl.

Vajon az elnök úrnak a tárgyilagos vezetési stílusába nem tartozott volna bele, hogy elnök úr figyelmeztesse a pénzügyminiszter urat ezen kijelentése miatt?

Vagy kérdezem én, amikor Morvai Ferenc képviselõtársunk interpellációjával kapcsolatban a pénzügyminiszter úr az ország nyilvánossága elé tárta, hogy Morvai Ferenc képviselõ úrnak az APEH-hel szemben adótartozása van, vajon a pénzügyminiszteri pozícióból fakadó titoktartási kötelezettségét (Derültség a bal oldalon.) nem szegte-e meg? Én úgy gondolom, hogy ha ez a magyar Országgyûlésben megengedhetõ, akkor ebben a Házban elszabadult a pokol. (Zaj, közbeszólások balról.)

Kérem, törvénytelen az, amit a miniszter úr csinált, törvénytelen, amit a miniszterelnök úr csinált. Kérem, hogy tessék rendreutasítani a pénzügyminiszter urat is és a miniszterelnök urat is. Ez az ügyrendi javaslatom. (Zaj a bal oldalon. - Taps az FKGP padsoraiban és szórványos taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage