Papp Pál Tartalom Elõzõ Következõ

PAPP PÁL, a külügyi bizottság elõadója: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Az Országgyûlés külügyi bizottsága 1995. június 14- ei ülésén tárgyalta a szóban forgó határozati javaslatot és egyhangúlag támogatta, hogy az Országgyûlés az alkotmány 40/B. §-ának (1) bekezdése alapján járuljon hozzá a Sínai-félszigeten állomásozó békefenntartó misszióban való magyar részvételhez.

A határozati javaslathoz Sepsey Tamás képviselõtársunk nyújtott be három módosító indítványt, amelyek a szöveg pontosítását célozzák. A bizottság ezeket a módosító indítványokat is támogatta.

Az ülésen egy bizottsági módosító indítvány is született, erre külügyminiszter úr utalt, amelyben a külügyi bizottság - az ülésen elhangzott indokokra tekintettel - javasolja az egység létszámának 39 fõrõl 41 fõre való felemelését. A fentiek alapján tisztelettel kérem képviselõtársaimat, hogy az országgyûlési határozati javaslatot, illetõleg az ahhoz benyújtott módosító indítványokat szíveskedjenek támogatni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage