Szabados Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

SZABADOS TAMÁS (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Gyõriványi Sándor képviselõtársam felszólalására szeretnék reagálni; elsõsorban nem a szakmai dolgokra, mert arra úgy érzem, nem érdemes most szót vesztegetni. Hiszen hogy valaki a tankerületi oktatási központok iránt nosztalgiát érez, az egy dolog - én tisztelem a képviselõtársam nosztalgiáit. Más miatt kértem szót.

Azt, hogy a tisztelt Házban a jegyzõkre és az önkormányzatok - tehát a megyei önkormányzatok - fõjegyzõire, valamint a megyei jogú városok önkormányzatának jegyzõire ilyen dehonesztáló vélemény elhangozzék, ezt szeretném visszautasítani. Úgy érzem, ezek az emberek nem arra szegõdtek, hogy a parlamentben ilyen hangnemben beszéljenek róluk - egyébként sem. Õk nem pedagógiai feladatokat látnak el. Hogyha a képviselõtársam elolvasta volna figyelmesen a törvényjavaslatot: õk államigazgatási feladatot látnak el, hiszen az oktatásnak az irányítása, az oktatásnak a szervezése államigazgatási feladat is.

A képviselõtársam által agyondicsért tankerületi oktatási központok mûködése ellenére, ha a fõjegyzõk és a jegyzõk nem álltak volna hivatásuk magaslatán az elmúlt három évben, azt hiszem, az érettségiket le sem lehetett volna bonyolítani. Tehát szeretném, hogyha ez a fajta hangnem a fõjegyzõkkel és a jegyzõkkel szemben nem érvényesülne máskor a magyar parlamentben. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage