Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Erre a kérdésre szeretnék válaszolni. Tekintve, hogy negyven éven át pedagógus, húsz éven át pedig igazgató voltam és legalább 25 éven át érettségi elnök...(Felzúdulás, közbeszólások a bal oldalon.).., és tudom, hogy vannak jegyzõkönyvek - ma is - a Közoktatási és Mûvelõdési Minisztériumban, amelyek az érettségin bekövetkezett csalásokról és visszaélésekrõl adnak számot.

Egyáltalán nem mondtam azt, hogy ez általános, mert hisz mi, pedagógusok arra esküdtünk fel, hogy a szegénységi fogadalom mellett a becsületet is oktassuk, és a becsületre is neveljük tanítványainkat.

Én azt mondottam a pedagógus vezetõkrõl és a pedagógusokról - nem tudom, hogy Szabados képviselõtársam honnan vette az idézetet, a jegyzõkönyvben is utánanézhetünk, hogy én ilyen jellegû megállapítást tettem volna -, hogy természetesen, mint más tisztviselõk között, a pedagógusok között is vannak és lehetnek megtévedt emberek, ha ezekkel nem is találkozott Szabados kollegám. De úgy érzem, hogy kevesebben vannak, mint azok, akik nem rendelkeznek a pedagógus etikának, a pedagógus morálnak az ismeretével. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage