Schiffer János Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHIFFER JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Elõször is elnézést kell kérnem: elnök asszony rosszul hallotta a közbeszólásomat. Én nem azt mondtam, hogy a törvényrõl beszéljen Giczy képviselõtársunk, hanem hogy a törvényt olvassa el. Fogódzópontokat keresett, és ehhez adtam ötletet.

Két dologra szeretnék reagálni.

Az egyik: Zsigmond Attila úr hozzászólásában említette, hogy a '92-es törvény azért nem lett elfogadva, mert az akkori ellenzék - a Szabad Demokraták, a Fidesz és az MSZP - felrúgta a megállapodást. Szeretném tájékoztatni: nem így történt. Úgy történt, hogy a kulturális bizottság elõtt létrejött konszenzust az alkotmányügyi bizottság rúgta föl, elsõsorban a Frekvencia Hivatal elnökének kinevezése tárgyában, másodsorban pedig, mint a hozzászólásomban is mondtam, a kétharmadosság kérdésében.

A másik, amire reagálni szeretnék: Deutsch Tamás képviselõ úr említette hozzászólásaimat '92-bõl. Örülök, hogy nem változott a véleményem. Ha hallotta volna a hozzászólásomat, tudná, hogy körülbelül ezeket mondtam el most is. Azt mondtam el, hogy nagyon vigyázni kell - pont a kinevezési törvény tapasztalatai alapján -, mi kerül bele ebbe a törvénybe. Azt mondtam el, hogy én egy apás vajúdást szeretnék itt, tehát azt szeretném, ha az ellenzékkel közösen sikerülne elérni, hogy ez a törvény megszülessék.

Örülök tehát annak, hogy az én véleményem nem változott - sajnos sokaké igen. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage