Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Csak a pontosság kedvéért még egyszer hadd olvassam fel azt a mondatot, amit a beszédemben elmondtam. Bauer Tamás rossz lelkiismeretével kapcsolatban nem tudok mit mondani; két mondatot kell felolvasnom, hogy teljesen pontos legyen, ami így hangzott:

"Megítélésünk szerint tehát arra van szükség, hogy a törvény által szabályozandó elektronikus médiapiac koncepcionális kérdéseiben a parlamenti pártok nyilvános tárgyalás során jussanak megegyezésre. Ez és csak ez veheti elejét azoknak a híreszteléseknek, amelyek a két kormányzópárt, az MSZP és az SZDSZ között a háttérben folyó médiapiac-felosztási alkudozásokról szólnak."

Nem tárgyalásokról szóltam, én híresztelésekrõl beszéltem, azt gondolom, hogy bármiféle valós vagy valótlan híreszteléseknek, ezeknek a híreszteléseknek az alaplehetõségét kizáró nyilvános tárgyalások tudják az elejét venni. (Hodosán Róza: Ez a rágalom!)

Amit pedig Lendvai Ildikó hozzászólásával kapcsolatban el szeretnék mondani: az én javaslatom az Országgyûlés Házszabályában szabályozott, rendes, házszabályszerû eljárásra vonatkozik. Úgy ítélem meg, hogy az 1992-es médiatörvény hosszan elnyúló parlamenti vitájának, az 1995-ös médiatörvény elõkészítésének és eddigi parlamenti vitájának és eszmecseréjének az a tapasztalata - errõl szólt lényegében a vezérszónoklatom -, hogy ameddig a koncepcionális kérdésekben nem tudunk megállapodni, mindaddig a szabályozás technikai vagy kevésbé technikai részletkérdéseirõl nem tudunk értelmes parlamenti vitát vagy eszmecserét folytatni. Ezért javasoltuk azt, amirõl feltehetõleg majd a házbizottság és a parlament plenáris ülése fog dönteni. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage