Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Képviselõ Asszony! Mindenekelõtt azt hiszem, a mûvelõdési tárca, ha valóban elkövetett hibát, azt eddig is elismerte.

Azt hiszem, kérdésére csak azt tudom még egyszer mondani: természetesen Magyarországon ma semmilyen törvény nem tiltja, hogy egy kiló kenyeret bárhol 250 forintért adjanak, mégsem próbálnak 250 forintért kenyeret adni, mert hiszen ebben az esetben nem akadna rá vevõ. Ugyanez a helyzet fog elõállni a felsõoktatási tandíjakkal is.

Ami azt illeti, hogy milyen módon kívánjuk kompenzálni ennek a szociális hatásait, a kormányrendelet lehetõséget biztosít az egyetemeknek arra, éppen az ön által is említett eshetõségre gondolva, hogy a hallgatókat tandíjmentességben, illetõleg tandíjkedvezményben részesítsék. Ez a lehetõség a felsõoktatási intézményeknek rendelkezésére áll. Nyilvánvalóan a felsõoktatási intézmények is arra fognak törekedni, hogy lehetõség szerint ne szoruljon ki hallgató az immár fizetõképes keresletbõl.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage