Ivanics István Tartalom Elõzõ Következõ

IVANICS ISTVÁN (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Mint az újsághírek is jelzik, a koncessziós társaságok, köztük a Matáv is, kivárnak. Várják, hogy a belépési díjról szóló rendelet hatályba lépjen és a koncessziósok 37 500 forint plusz áfa belépési díjat szedhessenek az egyéni elõfizetõktõl. Jelenleg a nem önerõs területen ez a díj 12 000 forint egy darab fõvonal esetén. Míg a közületi elõfizetõk azonos helyszíneken történõ bekötése folyamatosan megtörténik, addig a koncessziósok hamisan azt nyilatkozzák az egyéni elõfizetõknek, hogy nem képesek 60 napon belül kielégíteni igényüket.

Az állam kötelességei közé tartozik a monopóliumok szabályozása. Kérdezem tisztelt miniszter urat, hogy adott-e az állampolgárok számára az ilyen monopollehetõségekkel való visszaélés ellen a megfelelõ jogi eszköz. Ha igen, kérem, ismertesse azt.

A kérdésem második fele, hogy szükséges-e, hogy több ezer jogi eljárás induljon, vagy a minisztériumnak van eszköze a koncessziósok befolyásolására. Köszönöm szépen.

Kérem miniszter úr válaszát.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage