Bálint György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BÁLINT GYÖRGY (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Az ország déli részén már aratják az õszi árpát, és néhány nap múlva kasza alá érik az õszi búza is. Nem annyira a korszerû agrotechnika, mint inkább a bõven hulló égi áldás hatására jó, de nehéz aratásra kell számítanunk. Ezt öt pontban lehetne összefoglalni:

Egyrészt kedvezõen sûrû a gabona növényállománya. A második, hogy kedvezõ volt a kalászképzõdés, ami egyben reményt ad arra is, hogy jó minõségû gabonatermést fogunk betakarítani. A harmadik: nehezíteni fogja az aratást az, hogy hosszú a szalma. Az élet fintora, hogy a mûtrágyázás hiánya nem hiányban, hanem egy jó tulajdonságban realizálódott, abban, hogy nem dõlt meg annyira a búza. A negyedik, hogy gyomosodásra kell számítanunk, ha megkésik az aratás. Az ötödik, hogy megcsappant és öreg a kombájnállomány.

Tisztelt Miniszter Úr! Azt szeretném megkérdezni és szeretnék tájékoztatást kapni azzal kapcsolatban, hogy a gazdálkodó szervezetek és a gazdálkodó személyek meg tudták-e tenni a szükséges elõkészületeket az aratás gyors, zavartalan lebonyolításához, és van-e annyi és olyan jó minõségû tárolótér, ami a jó termés befogadására alkalmas. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage