Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkérem a képviselõket, foglalják el a helyüket, és megkérem a frakcióirodán tartózkodókat, hogy fáradjanak az ülésterembe. Néhány percen belül határozathozatalra kell sort kerítenünk, és szemmel láthatóan erre még nincs felkészülve a Ház. Ezért kérem, hogy fáradjanak be az ülésterembe. (Rövid szünet.)

Kérem, foglalják el helyüket és kezdjük meg a délutáni munkát. Elég hosszú nap áll ma még elõttünk, ezért fontos lenne, hogy idõben hozzá tudjunk most is kezdeni a munkához. (Általános zaj.) Kérem önöket, hogy csendben foglalják el helyüket.

Tisztelt Országgyûlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján kijelölöm

a biztosító intézetekrõl és a biztosítási tevékenységrõl szóló törvényjavaslatra az alkotmányügyi bizottságot, a gazdasági bizottságot, a költségvetési bizottságot, a szociális bizottságot és az európai integrációs bizottságot.

Tárgysorozatba-vételrõl való döntésre kijelölöm

az ország szabadsága visszaszerzésének jelentõségérõl és törvényben történõ megörökítésérõl szóló törvényjavaslatra az alkotmányügyi bizottságot;

a gazdasági kamarákról szóló törvény módosítását kezdeményezõ törvényjavaslatra a gazdasági bizottságot;

a teljesen vagy részben állami tulajdonban lévõ gazdasági társaságok vezetõinek javadalmazása érdekében szükséges kormányzati teendõkrõl szóló országgyûlési határozati javaslatra a foglalkoztatási bizottságot.

Tisztelt Országgyûlés! Az oktatási bizottság Pokorni Zoltán képviselõ úr, Fidesz, T/989. számú önálló indítványát - a felsõoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény módosítására - nem vette az Országgyûlés tárgysorozatába. A Házszabály 98. §-ának (5) bekezdése alapján a Fidesz-frakció kérte, hogy a tárgysorozatba-vételrõl az Országgyûlés határozzon.

Öt percnyi idõtartamban megadom a szót Pokorni Zoltánnak, az önálló indítvány elõterjesztõjének. Képviselõ urat illeti meg a szó. Kérem képviselõtársaimat, hogy figyelemmel kísérjék képviselõ úr ötperces idõtartamban... Azt hiszem, hogy itt tévedés van a forgatókönyvben, mert kétperces indoklásnak van helye. (Pokorni Zoltán: Jobb lenne tudnom elõre!) Kezdje meg, képviselõ úr.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage