Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! A Kereszténydemokrata Néppárt támogatja Pokorni Zoltán képviselõtársunk benyújtott törvényjavaslatát. Azért, mert így van arra lehetõségünk, hogy a felsõoktatás fejlesztésérõl vitatkozzunk, és törvényi szinten vitatkozzunk - ugyanis a kormányzat törvénytelenül, a szabályok felrúgásával ezt a feladatát elszalasztotta. Volt már arról a Házban vita, hogy kell-e törvénytervezet a felsõoktatás fejlesztésére vagy nem. Egyértelmû véleményünk, hogy erre szükség van.

A kormányzó pártok programjukkal ellentétesen, valamint a kormányprogrammal ellentétesen, valamint korábbi nyilatkozataikkal ellentétesen elvetették a felsõoktatás fejlesztésének törvényi szintû szabályozását. Ezzel pedig egy olyan üzenetet küldtek a magyar társadalomnak, a magyar felsõoktatásnak, hogy a felsõoktatás, a tudománypolitika ettõl a pillanattól kezdve másodrangú kérdés.

A Kereszténydemokrata Néppárt nem tartja megengedhetõnek, hogy ezt országgyûlési határozat szintjén szabályozzuk. Ezért javasoljuk a parlamentnek, hogy vegye tárgysorozatába Pokorni Zoltán törvényjavaslatát, hogy legalább errõl a javaslatról törvényi szinten vitatkozhassunk.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage