Baranyai Lõrinc Tartalom Elõzõ Következõ

BARANYAI LÕRINC, a honvédelmi bizottság elõadója: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Az Országgyûlés honvédelmi bizottsága 1995. június 27-ei ülésén megtárgyalta a szóban forgó H/1196. számú országgyûlési határozati javaslatot, és egyhangú szavazat alapján általános vitára való bocsátását javasolja. A határozati javaslathoz módosító indítvány nem érkezett.

Tisztelt Képviselõtársaim! Hazánk nemzetközi megítélésének fontos tényezõje az általános politikai, gazdasági kapcsolatokon túl az olyan speciális terület is, mint a katonai kapcsolatok keretében megvalósuló együttmûködés. Ennek egyik legfontosabb területe a békepartnerség-program keretdokumentumában megfogalmazott együttmûködési tevékenység.

A fentiek alapján a tervezett gyakorlatokon történõ részvétel Magyarország számára mind politikai, mind szakmai szempontból fontos és indokolt.

Mindezek alapján a honvédelmi bizottság nevében kérem képviselõtársaimat, hogy a határozati javaslatot vitassák meg és fogadják el. Köszönöm megtisztelõ figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage