Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): A KDNP-frakció sem szavazta meg a pótköltségvetést, azon egyszerû összefüggés alapján, hogy ez lényegében a gazdasági stabilizációs csomag pénzügyi vetülete.

Mi többször elmondtuk, hogy nem a gazdasági stabilizációt támadjuk, nem az egyensúlyjavítás ellen vagyunk: annak mikéntje és módja ellen. Szeretném kiemelni azt, hogy döntésünkben jelentõsen befolyásolt minket az is, hogy az ellenzéki módosító indítványokat sorra elvetették, így nem tudtunk javítani a fogyatékos gyermekekre vonatkozó szabályokon, a határon túl élõ magyarok kulturális támogatásán, a hazai etnikai kisebbségek anyanyelvû irodalmának támogatásán, az Állami Népegészségügyi Szolgálat támogatásán, a gyógyító- megelõzõ ellátáson a családvédelmi hálózattal kapcsolatban, a gyermek- és ifjúságvédelmi programokon; nem tudtuk elérni a várandóssági pótlék fedezetének a megemelését; nem tudtunk javítani a közgyûjtemények mûködési költségein.

Végül jelentõs problémát okoz, hogy az egyházi fõiskolák dologi kiadásainak azonos mértékû emelését sem tudtuk elérni - erre vonatkozó módosító indítványunkat elutasították. Ezáltal egy súlyos diszkrimináció keletkezett, amelynek ügyében az Alkotmánybírósághoz fordulunk.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage