Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A pótköltségvetés számai - amiket az elõbb szavazott meg a koalíció - bizonytalanok. Fél év eltelt már ebbõl az évbõl, és minden lényeges szám és adat gyenge lábakon áll, inog. Az ismert májusi gazdasági mutatók mellett egy pótköltségvetést 3 százalékra tervezni elég nagy bátorság. 156 milliárd forintos hiányt tervezett a kormány - a májusi adat ezt már meghaladja.

Két dologra hívnám fel a figyelmet:

A Bokros-csomag bevétele bizonytalan - nem ismerjük még az Alkotmánybíróság végzését.

A 150 milliárdos privatizációs bevétel pedig a legnagyobb kérdõjel. Az ÁSZ- jelentés azt írta, hogy a kockázat mértéke nagyobb annál, mint ami elfogadható.

Kérem: háromnegyed éve görget a kormány maga elõtt fiktív számokat. Persze hogy nõ az emberekben a bizonytalanság! Valóban nem lehet látni ilyen fiktív számok mellett a kibontakozást, és nem lehet látni a korrekt megoldást.

Felröppent a hír, hogy változik a gazdaságpolitika. Ma reggel azonban az SZDSZ frakcióvezetõje ezt cáfolta. Kár. Az eddigi gazdaságpolitika ugyanis nem hozott sikert, és - ami a fõ - nem hozott eredményt.

A Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja erre a pótköltségvetésre nemmel szavazott. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage