Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Figyelemmel arra, hogy az Országgyûlés munkájának egy alapvetõ dokumentuma a házbizottság által készített napirendi ajánlás és annak az Országgyûlés által való megszavazása, ezért mint házelnök mindig arra törekszem, hogy aszerint járjunk el, mert ha ez felborul, akkor tervezhetetlenné válik a munka. Ezért mind Torgyán József frakcióvezetõ úr, mind Szabó Iván frakcióvezetõ úr szavai engem már meggyõztek arról, hogy itt csak két eset lehetséges: vagy a Ház formailag módosítja a napirendet és szavaz arról, hogy most kívánja-e lebonyolítani a zárószavazást. Ha ezt a többség támogatja, akkor viszont megkérném azokat a képviselõket, akik név szerinti szavazást kívánnak a zárószavazás során, hogy arra vonatkozó javaslatukat tegyék meg. S a napirend zárásaként - mert még szavazások vannak hátra - a név szerinti szavazást lebonyolíthatjuk. (Dr. Szekeres Imre: Szavazzunk az ügyrendi kérdésrõl!) Javasolom, hogy ezt a kérdést most zárjuk le.

A következõ szavazás után - mint ezt az alkotmányügyi bizottság kérte -, tízperces szünetet tartunk. Ez idõ alatt összehívom a házbizottságot, és ott megbeszélhetjük a késõbbi teendõket. Kár lenne itt most a plénumon errõl vitatkozni. (Taps az MSZP padsoraiban.) Köszönöm a tapsot - a javaslatot a fõtitkár úr súgta. (Derültség. - Taps a bal oldalon.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fegyveres erõk részletes bontású létszámáról szóló országgyûlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala és zárószavazása. Az elõterjesztést H/1049. számon, a honvédelmi bizottság ajánlását pedig H/1049/4. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megkérdezem Gyuricza Bélát, a napirendi pont elõadóját, aki Wachsler Tamás képviselõtársunk helyettesítõjeként járt el a napirend során, kíván-e a vitában elhangzottakra válaszolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage