Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 108. §-ának (2) bekezdése a következõket tartalmazza: "Az Országgyûlés felkérheti az Országgyûlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktõl a törvény sürgõs kihirdetését kérje."

Kezdeményezem, hogy az Országgyûlés az államtitokról és a szolgálati titokról szóló elõterjesztésnél, valamint a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelmérõl szóló elõterjesztés esetében ezt a rendelkezést alkalmazza.

A Házszabály szerint az Országgyûlés errõl vita nélkül határoz. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõbbi kezdeményezéssel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 234 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az indítványt elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a Magyar Honvédség hosszú, valamint középtávú fejlesztésének irányairól és létszámáról szóló országgyûlési határozati javaslat részletes vitája, zárt ülésen. (Zaj. - Számos képviselõ távozni készül.)

Tisztelt Országgyûlés! Azért valamifajta udvariasságot mutassunk egymás iránt - még akkor is, hogyha fél 10 van!

A Házszabály 42. § (3) bekezdésének alapján a zárt ülésen a képviselõkön kívül csak a tanácskozási joggal rendelkezõ személyek, az Országgyûlés fõtitkára, továbbá az Országgyûlés hivatali szervezetének oda beosztott munkatársai és a jegyzõkönyvvezetõk vehetnek részt.

Megkérek mindenkit, aki a zárt ülésen nem vehet részt, hogy a páholyokat, illetve a karzatot szíveskedjenek elhagyni.

Most öt perc szünetet rendelek el.

(Az Országgyûlés 21 óra 19 perctõl 21 óra 50 percig zárt ülésen folytatja

munkáját.)

(21.50)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage